(1)
•500 gram strong flour
•125 gram soft flour
• 6 gram salt
• 75 gram castor sugar
• 50 gram margarine
• 2 nos eggs
(2)
• 20 gram yeast
• 250 ml milk
• 100 ml water
1 portion: 25 gram
Glaze egg wash
180celcius: 10-12 minutes
Sorry tak letak cara dekat sini. Sebab tak tulis dalam buku. Ah nvmind korang just mix kan bahan (2) tu sekali dalam satu bekas then mix kan bahan (1) dalam bekas yang lain. Sebelum tu tepung semua kena ayak. Lepas dah rata tepung tu korang gaul barulah guna mixer stand untuk mix kan kedua dua bahan (1) & (2). Pastu dah jadi dough, korang canailah sampai dia tak melekat. Then letak dekat dalam mixing bowl and wrap guna wrapping plastic. Agak dia dah mengembang tu korang boleh lah timbang ikut portion yang diberi dan jadikan dia macam bun. Lepastu susun dalam tray dan bakar mengikut suhu yang diberi. Sekian.